Tarkoitus on Taran kanssa käydä tänä kesänä/syksynä korkkaamassa pelastusjäljen peruskokeet, joten nyt keskitymme jäljestykseen treeneissä.

Jälkiä on tehty jo useampi tälle kesälle ja pikkuhiljaa pidennetty niitä.

Tämänpäiväiset treenit:

Tänään taas jälkeä Taralle, 300m, jossa kolme purkkia (100m, 200m ja päässä). Hyvin lähti ajamaan, ekalle purkille, toisesta purkista meinasi mennä ohi, kun siinä haju oli muutaman metrin sivussa jäljestä, mutta kääntyi sitten takaisin purkille. Lähti hyvin jatkamaan jälkeä purkilta jälki-sanalla. Jossain puolivälissä oli ilmeisesti mennyt koira tms. kun Tara jäi haistelemaan vähäksi aikaa ja häntä laski alas, sitten kusaisi siihen ja olisi lähtenyt seuraamaan sitä jälkeä. Kielsin ja sanoin taas jälki, niin lähti oikealle jäljelle.

Aika paljon kulki taas metrin-pari sivussa jäljeltä, kun haju oli painunut sinne. Kyllä siitä hyvä tulee, kunhan minä vain oppisin luottamaan siihen.

Ai niin, se on oppinut paikantamaan jälkimerkit    Meni aloituksessa merkin luo ja nuuuuuhkaisi oikein pitkään, samoin jäljellä parissa kohtaa kun oli merkki matalalla, Tara kävi sitä nuuhkimassa ja meinasi alkaa minulle ilmaisemaan sitä (haukkumalla).

Miinalle valmis maali, poukkoili pitkin metsää ja käveltiin jonkin aikaa, kunnes sai hajun ja sinne lähti. Sitten Hanna meni vielä etiäpäin, odoteltiin hetki ja päästin pennun irti, lähti perään ja melkein jälkeä pitkin.